Naar de homepage
MBC Light

Openingstijden

MA

13:00 - 17:30

DI

10:00 - 17:30

WO

10:00 - 17:30

DO

10:00 - 19:00

VR

10:00 - 17:30

ZA

10:00 - 17:00

ZO

12:00 - 17:00

MBC Light: zet trends in verlichting in de schijnwerper

Verlichting in alle soorten en maten domineert de winkel op de Rijneke Boulevard. Op de golven van de trends in woninginrichting verandert ook het assortiment in de verlichtingsbranche snel. "Momenteel zijn vooral kronen heel erg in als hanglamp. Die kroonluchters zie je steeds meer ", weet Mailoud Mazraoui uit eigen ervaring. Hij wijst een paar exemplaren aan die inderdaad overeenkomen met het klassieke beeld van een kroonluchter, als imposant lichtobject in een interieur. Bij MBC Light domineert vooral de moderne verlichting. "Maar we hebben ook genoeg klassieke lampen hoor", stelt hij andere doelgroepen gerust.

In de regio blijven

Sinds tien jaar zijn Mailoud en Abdelah in Zoeterwoude gevestigd, in een 430 m2 groot pand. Daarvoor hadden de broers al een eigen verlichtingszaak, die sinds 1995 in Alphen aan den Rijn was gevestigd. "Maar daar zaten we niet naar onze zin, in een smalle winkelstraat die ook nog eens voor bijna alle verkeer werd afgesloten. Nu zitten we hier, zodat we meer regionaal gerichter kunnen zijn. Dit is een veel betere locatie voor een zaak als de onze. Mensen komen veel gerichter binnen”.

Persoonlijke behandeling

Met z'n ene vestiging is MBC Light in staat om klanten een persoonlijke behandeling te garanderen. Mailoud: "Daarin gaan we ver. We hebben bijvoorbeeld een verlichtingslijn in het assortiment die helemaal op maat van de klant kan worden gemaakt. Dan heb je het bijvoorbeeld over dit armatuur, met die gebogen lampjes. De lengte van die boogjes kan in overleg worden bepaald."

Consument is grilliger

Door de woonprogramma's op tv is de levencyclus van een lamp steeds korter. "Vroeger kochten mensen verlichting die vijftien, twintig jaar werden gebruikt. Nu is de gebruiksduur twee tot vijf jaar en willen mensen alweer wat anders. De consument is veel grilliger." Wie uit is op design, exclusiviteit of iets geks, kan bij MBC terecht. Mailoud Mazraoui koopt z'n eigen verlichting in, waardoor hij ook aan bijzondere armaturen kan komen. "Ik ga er veel voor naar Duitsland. Daar komt het merendeel van onze verlichting vandaan. Goede kwaliteit voor een redelijke prijs.

LED-verlichting is in opmars het wordt steeds beter! Lichtopbrengst in verhouding tot het verbruik is geoptimaliseerd. Het blauwe nare licht heeft plaats gemaakt voor warm wit. Vaak is er ook een dimmer aanwezig op het armatuur.

Ook de opkomst van de webshops heeft MBC Light niet ongemerkt voorbij zien gaan. Mensen zijn veel meer prijs bewuster geworden en kunnen armaturen beter waarderen dan voorheen.

Dit en meer is te vinden bij MBC Light...

  • 071 - 341 01 23
  • www.mbc-light.nl
  • facebook
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke zondag open

Elke zondag open Rijneke is 7 dagen per week geopend!

Breed aanbod aan winkels

Breed aanbod Van meubels tot houtskool. Bij Rijneke slaag je altijd!

Gratis parkeren

Gratis parkeren Meer dan 1000 parkeerplaatsen. Direct voor de deur!

Prima bereikbaar

Goed bereikbaar Rijneke boulevard bevindt zich direct naast de A4 en N11.

Agenda komende evenementen/ acties

  • Liberty Tour Bevrijdingsfeest op vrijdag 5 mei
  • Draaiorgelweekend Oud Hollands plezier op 6 & 7 mei
  • Leiden Marathon Sportief genieten op zondag 21 mei
  • Hemelvaartsdag Dagje vrij? Dagje Rijneke! Op donderdag 25 mei