placeholder

Rijd klimaatvriendelijker, schoner én veiliger

Op zaterdag 6 november a.s. komen medewerkers van Band op Spanning naar het parkeerterrein van de Rijneke Boulevard ‘s middags van 14.00 tot 17.30 uur.

Daar zullen zij de gratis service Band op Spanning gaan uitvoeren! Met behulp van professionele mobiele apparatuur wordt de bandenspanning van de auto’s gecontroleerd en worden de banden zo nodig opgepompt.

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks ca. 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2 uitstoot. Daarnaast maakt rijden met een te lage bandenspanning autorijden duurder; een auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband.

Tijd voor actie!
Met de service ‘Band op spanning’ kan op concrete wijze een steentje worden bijgedragen aan een schonere en veiligere samenleving. De gemeente Zoeterwoude ondersteunt dit initiatief en biedt alle bezoekers van de Rijneke Boulevard deze service kosteloos aan.

Hoe gaat het in z’n werk?
Servicemedewerkers staan gedurende de dag bij de in- en uitgang van het terrein. Daar zullen zij de automobilisten aanspreken over deze gratis service. Een bezoeker die wil meedoen krijgt een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. Eenmaal geparkeerd en op pad, hoeft de bezoeker verder niets meer te doen. De medewerkers controleren de bandenspanning en pompen de banden zo nodig weer op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). De aanmeldkaart wordt omgewisseld voor een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning én de besparingen! Zo weet de automobilist precies wat er gebeurd is, wel zo prettig.

Liever niet?
Uiteraard is er ook de mogelijkheid om geen gebruik te maken van deze kosteloze bandenservice. Dit kan de bezoeker kenbaar maken bij de medewerkers. Zij zullen nooit ongevraagd aan een auto komen en komen alleen in actie indien een auto een aanmeldkaart onder de ruitenwisser heeft.

Vragen en informatie
Kijk voor meer informatie op www.bandopspanning.nl.
Voor vragen kunt u mailen naar: info@bandopspanning.nl

Winkels op de boulevard

  • Home Electronics
  • Vrije Tijd & Sport
  • Sanitair
  • Meubels
  • Keukens
  • Vloeren
  • Horeca
  • Diversen