Naar de homepage
Casba

Openingstijden

MA

13:00 - 17:30

DI

10:00 - 17:30

WO

10:00 - 17:30

DO

10:00 - 21:00

VR

10:00 - 17:30

ZA

10:00 - 17:00

ZO

12:00 - 17:00

Afdrukken

Casba

Op een oppervlakte van ruim 20.000 m2 kunnen wij u de grootste keus van de beste leveranciers laten zien. Daarnaast kunnen onze woonadviseurs u vrijblijvend adviseren over alle mogelijkheden. Met ons 3D ontwerpsysteem kunnen we uw woonwensen en ideeën perfect in beeld brengen.

Voor vragen over woonkamermeubels: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor vragen over slaapkamermeubels: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor vragen over interieuradvies: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor vragen over uw levering: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor vragen over de service: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor vragen over uitverkoopartikelen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Historie van CASBA

CASBA Wonen is opgericht in het jaar 1980. Het bedrijf is voortgekomen uit De Kastenspecialist B.V., een winkel waar niet alleen kasten, maar ook kleinmeubelen en bedden werden verkocht. De oprichter van de Kastenspecialist is Cor van der Geest. Hij heeft in 1967 Houthandel de Burcht overgenomen waar hij onder andere tweedehands hout verkocht. Deze winkel vormt hij na een paar jaar om tot De Kastenspecialist. Deze winkelformule groeit uit naar drie winkels in Den Haag, Haarlem en Leiden. De winkels maken gebruik van een centraal magazijn dat gevestigd is bij Boer Bos in Abbenes. Al snel is deze magazijnlocatie te klein en koopt Van der Geest de oude betonmolenfabriek ‘De Jong’ aan de Hoge Rijndijk 315 in Zoeterwoude. In de oude fabriekshal worden twee vloeren gebouwd, zodat op de bovenste etage De Kastenspecialistwinkel gevestigd kan worden. De rest van het gebouw kan dienen als magazijn.

Als ook keukens aan De Kastenspecialistcollectie worden toegevoegd, is er behoefte aan het stroomlijnen van de organisatie. In 1975 wordt Piet Beverwijk aangetrokken als financieel en organisatorisch directeur. Van der Geest blijft zich richten op de commercie en de reclame, hij ontwikkelt het idee om naast bovengenoemde assortimenten ook woonkamermeubelen te verkopen, zoals banken, tafels etc. Met zo’n breed assortiment dekt de naam De Kastenspecialist de lading niet meer. Tijdens een vakantie in Gran Canaria komt Van der Geest na een bezoek aan het shoppingcenter ‘KASBAH’ op het idee om de Kastenspecialist om te dopen naar ‘KASBAH’. Na overleg met het reclamebureau wordt deze naam ‘vernederlandst’ naar ‘CASBA’. Vanaf 1980 wordt deze naam dan ook met trots gevoerd.

In 1980 opent IKEA haar eerste winkel in Nederland. In reactie daarop opent de allereerste Trendhopper winkel in het pand van CASBA in Zoeterwoude.

In 1992 neemt Nils Beverwijk, de zoon van Piet Beverwijk, het bedrijf CASBA Wonen over van Van der Geest.

In 1994 voegt CASBA ook het hogere segment meubelen aan haar collectie toe. Door de bouw van de CASBA Designtoren worden ook merken als Leolux en Hülsta toegevoegd. Met het aantrekken van extra designspecialisten kunnen de klanten ook voor 3D-designadvies bij CASBA terecht. Tevens opent CASBA in 1994 een compleet restaurant, waar de bezoekers op hun inspiratietocht door de winkel voor een heerlijk hapje en drankje terecht kunnen, dit restaurant vindt u nog steeds op de vierde verdieping onder de naam MezzoMezzo.

Inmiddels is CASBA veranderd in een wooninspiratiecentrum waar de beste woonmerken onder één dak te vinden zijn. Bij CASBA vindt men nu overzichtelijke studio’s van merken als Trendhopper, Xooon, Rivièra Maison, Montel, Leolux, Stressless, Henders&Hazel, Auping, Nolte, M Line en Pullman. Tevens vindt men er alle formules van VME Nederland B.V. waaronder: ‘DMW’ (De Mooiste Woonwinkel), zoals Cosy Villa, Sofa Kultur, DMW Comfort en DMW Slapen.

Naast de bovenstaande winkelformules vallen onder CASBA ook de winkels Budget Home Store in Zoeterwoude en Auping Plaza in Leiderdorp.
Samen met 65 bevlogen medewerkers staat CASBA ruim 360 dagen per jaar klaar om haar klanten te adviseren bij het realiseren van hun woonwensen. CASBA maakt graag de mooiste woondromen waar! 

  • 071 - 589 93 46
  • www.casba.nl
  • facebook
  • twitter
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke zondag open

Elke zondag open Rijneke is 7 dagen per week geopend!

Breed aanbod aan winkels

Breed aanbod Van meubels tot houtskool. Bij Rijneke slaag je altijd!

Gratis parkeren

Gratis parkeren Meer dan 1.000 parkeerplaatsen. Direct voor de deur!

Prima bereikbaar

Goed bereikbaar Rijneke boulevard bevindt zich direct naast de A4 en N11.

Agenda Rijneke

Evenementen en acties

  • 30 juni Kussengevecht
Rijneke boulevard maakt gebruik van cookies op haar website, onder meer om uw ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie hierover vindt u in onze privacyverklaring.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.